Info

Uniform
 
We verwachten van alle jongverkenners, verkenners en jins dat ze wekelijks in perfect uniform zijn. Ons uniform bestaat uit een bruin scoutshemd, korte groene broek en das. De nieuwe bruin-groene scoutstrui van "scouts en gidsen vlaanderen" maakt natuurlijk ook deel uit van het uniform.
 
 
 
Scoutsshop
 
Adres nieuwe scoutsshop: Zandbergstraat 80 8530 Harelbeke. Je kan hen telefonisch bereiken op 056-29.38.01De Hopperwinkel is open op woensdag, donderdag en vrijdag van 14u tot 18u.Op Zaterdag van 9u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 18u.

Initiatie
 
Muziek zit bij ons al vroeg in de oren, daarom starten wij al van bij de jongste takken met muziek initiatie. De druminitiatie gaat elke zaterdag door om 14u. Na hun wekelijks half uurtje drummen krijgen de meesten het snel onder de knie! Repetitie Voor de gevorderden gaat de wekelijkse repetitie-uurtje door elke vrijdag om 20u.
 
 
 
Reservatie
 
Onze drumband treed regelmatig op, wees dus op tijd om ons te reserveren. Datums voor optredens kunnen vastgelegd worden bij de drumbandleiding. Stuur gerust een mailtje naar ons!

Kapoenen
 
Het leven van een kapoen (6-8 jaar) is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. In leiding staan bij kapoenen, dat is meestappen in de wonderlijke leefwereld van 6- tot 8-jarigen, dat is genieten van de kronkels van jouw en hun fantasie, dat is samen spelen en genieten van het samenzijn, de eerste stapjes in de scouting blijven hen altijd bij.
 
 
 
Welpen
 
Welpen (8-11 jaar) zijn jonge wolven die elke zaterdagnamiddag samenkomen om te spelen en te leren. Van knutselen tot activiteiten in het bos, van een traditioneel pleinspel tot de sterrenproeven waarbij alle vaardigheden getest worden,... Niets ontbreekt! Welpen, doe je best!
 
 
 
Jongverkenners
 
Jongverkenners (11 - 14 jaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje. In vaste leefgroepjes of patrouilles werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattekwaad tot leuker. Ze krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.
 
Verkenners
 
Verkenners (14 - 17 jaar) trekken samen op, hun vrienden zijn heilig. Soms is de leiding daarbij, soms zetten ze zich tegen hen af. Met de groep een snuifje avontuur realiseren, of uitgedaagd worden door elkaar. Vanuit eigen interesses op zoek gaan naar zichzelf tussen soortgenoten, dat is wat een verkenner is!
 
 
 
Jins
 
Jins 'Jij Ik Noodzaak' (17-18 jaar) zijn gewoon ex verkenners. Nu ja, gewoon?! Het is twee jaar lang genieten, samen met je groep dingen doen die je al zo lang eens wou doen. Gekke, bloedstollende, serieuze activiteiten in elkaar boksen of grootse, alles overtreffende projecten opzetten. In een jinjaar kan het allemaal.
 
De jins organiseren jaarlijks (onder de naam 'JINCREW') hun'JINFuif'. Dit is ongetwijfelt de meest populaire fuif die het joc van izegem jaarlijks krijgt.

 

Website door Spillebeen Mathieu