Verhalen

Lees hier kampverhalen die teruggaan tot 1947 van de Padvinders van Sint-Joris.
Weet je zelf ook nog een memorabele gebeurtenis of legendarisch kampverhaal? Twijfel dan zeker niet om jouw verhaal ook toe te voegen!

Van Zon naar Storm dankzij de regendans

Joachim -toenmalige jongverkenner

Het was een mooie zonnige dag in Zolder: het zonnetje scheen, het was warm en er was (nog) geen wolkje te bespeuren. Een perfecte dag om eens uit te gaan zwemmen naar het openluchtzwembad in de buurt dachten wij, nietsvermoedende jongverkenners. En zo gezegd, zo gedaan. Na het middageten en de platte rust in het Zonnetje vertrokken we met zijn allen te voet naar het zwembad.

2009 Groot Kamp - Heusden Zolder

Brood en Spelen

Roel Vandommele

Eén van de eerste liedjes die ik leerde op mijn eerste tentenkamp, was het volgende:
"En oaw' ip kamp zin ét'n we pain amiejorée, pain amiejorée, ..."
Op de tonen van "En oawe dood zin ..." schalde het over het hele kampterrein en door de straten van Kapellen.

1984 Groot Kamp - Kapellen II

The Lion Sleeps Tonight.

Wim Vandenberghe

Dat was het stukje van de leiding op het kampvuur.
Was het kampvuur in het begin van 't kamp geweest ipv op het einde, dan zouden we wellicht het hele kamp niks anders gezongen hebben. In Veen (waar we het weekend direct na het kamp met de drumband naar toe gingen) zingen ze het nu nog. 

1990 Groot Kamp - Planche

Leven van de jacht

Roel Vandommele

Tijdens de kampverkenning had de Jin-leiding (Pieze en Toon Bosschaert) een grote vijver ontdekt. Toon, met zijn gummi-laarzen altijd een beetje een vissers-type, beweerde dat de vijver vol vis zat en hield zich een aantal dagen bezig met het in elkaar knutselen van vismateriaal. En inderdaad, een paar dagen later kwam hij af met twee kanjers van vissen.

Niet geheel onlogisch bleek later, toen we vaststelden dat de vijver eigenlijk een viskwekerij was. De vissen werden uiteindelijk klaargemaakt door Pater Frank en door de leiding verorberd.

1995 Groot Kamp - Zonhoven

Toertel fuif

Roel Vandommele

Het was het begin van de alcoholcontroles en daardoor ook de tijd dat alcohol-vrije bieren enigszins populair waren als alternatief voor frisdrank of water.

1990 Groot Kamp - Planche

Pages

Website door Spillebeen Mathieu