Flutjes bier

27/06/1998 - 20:01

1998 Groot Kamp - Polyapes; door Roel Vandommele

Ik was dat jaar fourier samen met Jurrie Verhelst en we hadden het voorrecht om samen met de Jins achter te blijven op het kampterrein terwijl de andere takken op 2-daagse waren.
We hadden van de rust gebruik gemaakt om een paar dorpjes verder naar een immense drankcentrale te gaan op zoek naar goedkoper bier, want de Engelse tarieven waren een beetje prijzig voor de portemonnee van de gemiddelde scout.

Na wat tussen de rekken rijden vonden we uiteindelijk zeer goedkope halve liter blikjes waarvan we onmiddellijk een aantal kartonnen meenamen naar het kampterrein.

's Avonds aan het kampvuur, samen met de Jin's, werden de blikken voor het eerst geproefd. De smaak viel mee, de sfeer zat erin, en we amuseerden ons goed met de altijd jolige bende van Voske, Matthijs, Nijs en companie.
Het werd later en later en de halve liter blikken stapelden zich op naast elke stoel rond het kampvuur. We moesten ook overmatig veel gaan plassen en zo rond een uur of drie 's morgens begon het ons te dagen.
Iedereen voelde zich, ondanks de toch serieuze hoeveelheden blikjes, nog steeds kiplekker. Een nauwkeurige blik op het Engelse etiket van één van de blikjes leerde ons dat we alcohol vrij bier hadden gekocht en dus ook al heel de tijd aan het drinken waren.

Verontwaardiging alom, hoe konden we ons zó laten misleiden!

Met de grootste moeite hebben we de dagen nadien de blikken nog verkocht gekregen aan de verkenners en de jongverkenners.

1998 Groot Kamp - Polyapes

Roel Vandommele