Mijn laatste kamp

27/06/2000 - 19:57

2000 Groot Kamp - Koersel; door Roel Vandommele

't Was mijn laatste kamp als groepsleider en ik had het een beetje gehad.
Griet was zwanger en kwam bijna haar veldbed + luchtmatras + matje niet uit. Er waren perikelen met enkele leiders die niet meemochten op kamp en bovendien regende het quasi elke dag.

Op een nacht, na een rustige avond in de leidingsshelter (het regende dat het goot) kwam ik onze legertent binnen. Ik, stootte met mijn schoen tegen iets dat op het tentzeil stond en zag in het schemerdonker een bottine de tent in glijden. Ik ging verder en aan het pletsen van mijn schoenen hoorde ik dat onze tent onder water stond. De botinne dreef gewoon op het water dat 5 cm hoog op ons grondzeil stond.
Gelukkig niets in de binnentent, maar toch moest er een tijdje opgekuist worden voor alles terug in orde was.

's Anderendaags werd duidelijk dat het water uit de plassen was geweest dat over ons grondzeil was gelopen. Een les waar we de vele kampeerjaren nadien altijd rekening mee hielden bij het kiezen van een kampplaats. De Jins hielpen onze tent verzetten naar een hoger gelegen deel van het kampterrein.

Voor de rest herinner ik me alleen dat we om de kou uit onze lijven te krijgen gingen douchen in de douches van de lokale voetbalclub en dat ik heelder dagen in de wasserette zat om jongverkennerslaapzakken te drogen.

Tjolen dus, en meteen ook het jaar waarin ik besliste om na 23 jaar, mijn congé niet meer aan de scoutskampen te hangen.
Het kamperen heb ik echter nooit meer kunnen laten.

2000 Groot Kamp - Koersel

Roel Vandommele