Zwanger?

27/06/2006 - 19:55

2006 Groot Kamp - Veen; door Christophe Hochepied

Eén van de eerste dagen van het kamp vertelde Fien Daenens aan Moha over haar vreemde droom die ze had gehad net voor het vertrek. Ze had gedroomd dat ze zwanger was; 9 weken verder en ze wist niet precies hoe het te vertellen aan de omgeving. Midden het gesprek kwam Mille echter toe en vroeg waarover het gesprek precies ging.

In een fractie van een seconde floepte Fien eruit ‘dat ze het liever nog een tijdje stilhield’ maar dat Michiel het wel mocht weten als groepsleider: “Ik ben zwanger”.Michiel vond het fantastisch nieuws en feliciteerde terstond Fien. Fien probeerde nog aan enkele andere leid(st)ers dezelfde leugen te verspreiden, maar de meesten reageerden met ongeloof, en al gauw wist héél de leiding dat het een leugen was.Op één na: groepsleider Michiel...De leiding speelde het hele spelletje natuurlijk volle overtuiging mee.Tot zijn medegroepsleider Mohammed toe.

Hij kon zelf op een voormiddag samen met Fien in Alpen nen aperitief gaan drinken terwijl Michiel geloofde dat ze een gyneacoloog waren gaan zoeken. Dat Fien bleef roken en ook alcohol dronk vond Michiel wel een beetje raar, maar soit, ’t was Fien haar keuze.. Gedurende veertien dagen heeft de leugen geduurd tot de laatste avond aan het kampvuur bij de leiding. Fien biechtte het hele leugentje aan het kampvuur op…waarna Michiel in een colère van het kampvuur wegstoof… Maar ondanks zijn colère hebben we er immens goed mee gelachen

2006 Groot Kamp - Veen

Christophe Hochepied